Inkontinens kan drabba vem som helst

Inkontinens kan drabba vem som helst

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Annons

Ingen är utom farozonen när det kommer till inkontinens. Det kan ha många olika förklaringar till att man får det, men när man väl drabbas så är det en tung sak att inse. Men det finns hjälpmedel i form av olika skydd som gör att det blir mindre jobbigt. Med vuxenblöjor så minskar risken att det hamnar i byxorna. 

Inkontinens är inget roligt. Oavsett vem som drabbas så är det jobbigt att behöva inse att man kan drabbas igen när man minst anar det. Men som tur är finns det olika inkontinensskydd för både män och kvinnor och de är bättre än någonsin. 

Vuxenblöjor är till för att fånga upp det som kommer ut innan det rör vid underbyxor eller jeansen. De skyddar den som använder det ifrån att olyckan ska bli än större och det är ett skydd som låter den drabbade undvika skammen många känner när andra märker av ens inkontinens. 

Många varianter 

Det finns idag många olika skydd att använda om du besväras av inkontinens. Det finns för båda könen och de stora märkena är Tena och Abena. Det kan handla om blöjor i vuxenstorlek till skydd som man lägger i sina trosor eller kalsonger. 

Det gäller att hitta den storlek som passar just dig så de sitter så bra som möjligt och för att undvika läckage. Det kan vara en bra idé att ta sina mått med ett måttband innan man beställer.  

Drabbar många 

Personer av alla kön kan drabbas av inkontinens och det spelar ingen roll hur gammal man är, även om det är vanligare bland de äldre. Om man drabbas så är skydd något man vill köpa hem men det kan vara bra att kontakta sin vårdcentral också. Det kan vara något medicinskt som ligger bakom som kan åtgärdas via kontakt med specialist.